Bli medlem

Vil du bli medlem hos oss?

Ta kontakt på: sytkdacademy@yahoo.no

Eller trykk på
"Kontakt"
lengst til høyre på menyen.

Treningstider
Kalender
juli 2017
m ti o to f l
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Gallery
MSTA Oslo 5 Trening Sort belte Askim Trening5 MSTA Askim 8 Trening2

Filosofi

Den koreanske kulturen er åndelig svært influert av buddhismen, og påvirket av organisasjonen Hwa-rang Do. Tidligere hadde de militær undervisning for adelig ungdom. Deres ære bestod hovedsakelig av lojalitet mot nasjonen, respekt for foreldre, tapperhet på slagmarken, og å unngå unødig vold og drap. Det var munken Won Kang som ble tilkalt for å trene et utvalg av krigere. Han underviste i kampkunst, filosofi og religion.

Gjennom trening av taekwondo, er den ultimate elev en som kan leve i harmoni med universet. Det å vite forskjell mellom rett og galt, kan ofte være en utfordring for en og enhver, men hvis man trener taekwondo kan man skape god moral og god oppførsel. Det vil også hjelpe elever med og kvitte seg med egoisme og voldlige holdninger. Det å finne ut om hvordan man skal leve og finne balansen mellom Yin og Yang, er en elevs ultimate levestil. Eleven må være i balanse imellom Yin og Yang for at han skal kunne leve i harmoni.

En ekte utøver skal aldri glemme betydningen av den filosofiske og åndelige delen av taekwondo, heller ikke den fysiske delen. En elev lærer også ansvar og ærlighet for så og kunne være i harmoni med samfunnet.

En ekte taekwondoutøver skal alltid vite hvordan en skal oppføre seg i alle situasjoner. Det er slike mennesker taekwondo vil forbinde seg med. Respekt, ydmykhet og en sterk følelse for moral er også viktige elementer en taekwondoutøver må lære seg. Respekt kan ikke læres grundig nok. Det er respekt som holder forholdet mellom elev og master ved like. Om en elev ikke viser respekt for sin mester, vil han heller ikke være velkommen for å trene.